Fotografia participativa

TIK TOK TALES 2024

Taller de vídeo participatiu, codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs des del gener a l’abril del 2024. En aquesta ocasió treballem amb un grup de 1r de l’ESO, un altre de 2n de l’escola Santíssima Trinitat al barri de Trinitat Vella i un grup de 1r de l’ESO de l’escola l’Esperança al barri de Baró de Viver. Al llarg de 6 sessions orientem les primeres sessions a detectar temes candents amb tècniques del Teatre de l’Oprimid*, per després plasmar-les en obres audiovisuals.

MOLT AVIAT MÉS NOTÍCIES

Pots seguir-nos les darreres novetats a instagram @la__revelada

POST IMATGEs

‘’Post Imatges” és un projecte de creació participativa intergeneracional realitzat amb infants de l’escola IE Rec Comtal de Trinitat Vella i dones del Casal de gent Gran del mateix barri. Va ser dinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs. Aquest projecte porta  3 edicions realitzant-se des de diferents entitats. En aquest ocasió hem recolzat a la Soledad Soler que ha rebut el  ns vam centrar en com els infants es relacionen grupalment a l’aula i què volien comunicar a l’altre grup de gent gran i en desvetllar les identitats d’aquestes persones que comprenen la història d’un barri. Conté un conjunt d’imatges fotogràfiques originals intervingudes amb ceres, cartes manuscrites dels infants i de les dones, i dibuixos.

PASAPORTES

Aquesta és una obra d’autoria col·lectiva, produïda al llarg d’un taller dinamitzat al llarg de 10 trobades amb un grup de joves al barri de la Ribera de Barcelona, ​​durant la tardor del 2023. Des del primer dia, el tema de la migració sorgeix com a eix vinculant entre els participants. Aquesta obra vol representar una diversitat de relats sobre la migració que, per múltiples motius, amb diferents mitjans, són tots dissidents i convergeixen en l’esdevenir migratori fins aquí. Cada retrat és una vida i una història, acompanyada d?un passaport que defineix i distorsiona la identitat de les persones arribades de fora. L’obra ha estat pensada com a mural amb una destinació específica: les finestres del carrer Tantarantana pertanyents a l’equipament del Convent de Sant Agustí. Això ens va fer dissenyar una obra que contingués la fragmentació que brindava un espai amb 11 finestres.

passwork 2024

De la mà de la Fundació Adsis, fem un cicle de tallers de fotografia i vídeo participatiu, amb un recorregut de 6 sessions, adreçats a joves que participen del programa d’acompanyament i orientació laboral de dos anys de durada. En aquesta ocasió acompanyarem en aquest recorregut per l’espai de ‘Competències transversals’ als itineraris de CP Cuina, Soci Sanitaris, Monitor*s i Perruqueria, des del gener fins al maig del 2024.

tik tok tales 2024

Taller de fotografia participativa codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs, es proposa una breu intervenció de 4 sessions amb el 2a curs de l’ESO de l’IE Rec Comtal al llarg del maig del 2023, per aportar una mirada externa a les dinàmiques de grup i així mateix facilitar que n’emergeixin d’altres. Orientem el breu rocallós a la creació d’una imatge amb la tècnica de retrat realitzat amb llarga exposició.

CONCURS FOTOGRÀFIC SANT ANDREU NORD

Co-organitzat per l’Associació Veïnal de Sant Andreu Nord-Tramuntana i hem organitzat el pimer concurs fotogràfic per les festes de Sant Andreu Nord dins del projecte BEC (Barri Espai de Convivència) de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). La iniciativa ha comptat també amb la participació del Centro Castellano-Leonés, la Plataforma i l’estudi de fotografia Laura Espadalé.

El concurs ha volgut fomentar la participació del veïnat al territori, aprofundint en la temàtica de la interculturalitat, apropant-nos a la realitat social del barri i la ciutat. Com a activitat paral·lela, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Puigvert han realitzat una sortida a la Casa Bloc per fer un taller de fotografia.

El projecte BEC busca apropar-se a les realitats socials dels barris, per fomentar les xarxes veïnals i la participació ciutadana.

NOSALTRES, RESSIGNIFICANT ELS NOSTRES COSSOS

13 a edició d’aquest taller de 8 sessions codinamitzat amb Gogara i realitzat amb la Xarxa de Dones Cosidores, dirigit a persones que sentides com a dones, on proposem generar un espai de reflexió, diversió i creació al voltant de les nostres identitats com a dones, mitjançant la fotografia. Amb una clara perspectiva de gènere, intercultural i feminista, i tenint com a marc la cultura visual, volem crear un ambient de sororitat, respecte a la diversitat, creativitat i apoderament entre les participants, convidant-les a realitzar imatges autobiogràfiques que explorin les seves identitats i la seva imatge corporal.

Aquí podeu veure tot allò realitzat al llarg de la trajectòria del taller.

projecte passwork

Cicle de tallers de fotografia participativa, amb un recorregut de 6 sessions, adreçats a joves que participen del programa d’ acompanyament i orientació laboral de dos anys de durada. En aquest context es proposa el treball per competències i La Revelada intervenen dins l’espai de competències transversals. A través de la fotografia facilitem la presa de consciència respecte als estereotips que afecten aquest col·lectiu i el desenvolupament de les competències transversals de cadascuna dels participants. PASSWORK ofereix itineraris de diferents nivells de formació professional i itineraris formatius que permeten als joves adquirir diferents nivells de titulació i experiència professional a l’àmbit que hagin escollit.

La Revelada ha acompanyat en dos itineraris formatius, CP Perruqueria i CP Sala, des del gener al abril del 2023.

Tik tok tales

Taller de vídeo participatiu, codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs des del gener al maig del 2023, utilitzem el joc dramàtic, sobretot del Teatre de l’Oprimid*, per detectar dinàmiques intragrupals i generar un espai per a la millora de la comunicació a l’aula.

HUMANS OF ZONA FRANCA

Projecte de creació de fotografia participativa grupal dut a terme juntament amb les educadores de carrer dels serveis socials del barri de La Marina (APC’s) des de l’abril al juny del 2023. S’ha fonamentat en la utilització la fotografia com a element vehicular per poder treballar amb l’alumnat de l’IE Montjuïc de la Zona Franca, d’acord amb els objectius següents:

– Oferir una mirada individualitzada a l’alumnat participant

– Vincular l’alumnat amb activitats i xarxa del barri.

– Fomentar la participació de lalumnat amb la comunitat i amb projectes voluntaris del barri, com RADARS.

– Treballar i fomentar les habilitats socials dels joves. En trobades setmanals de dues hores s’han dut a terme activitats relacionades amb la fotografia, i esporàdicament amb el lleure o la comunitat, amb l’objectiu de fer un projecte final i una exposició.