i a nosaltres qui ens cuida?

Acompanyament a la creació d’una campanya de Més que Cures, associació de dones nascuda del barri del Poble Sec de Barcelona, organitzades per oferir serveis de cures a domicili i millorar el dia a dia de les persones i la seva qualitat de vida. La campanya s’ha fet de manera participativa amb dones que es dediquen a aquesta feina, amb l’objectiu de per la visibilitzar les tasques de cures. Estem en ple procés creatiu, o sigui que molt atentxs a la convocatòria de l’anunci de la campanya!!
NOSALTRIS. RESSIGNIFICANT ELS NOSTRES COSSOS

Projecte co-dirigit amb Gogara, que porta 14 edicions generant espais de sororitat posant al centre el transfeminisme i la interculturalitat. En aquesta convocatòria, hem variat el rumb del públic destinatari principal amb el que hem treballat tradicionalment les darreres 13 edicions. Hem col·laborat amb Chikazos ‘un col·lectiu dragking que fa servir la performance com eina de qüestionament i deconstrucció del cistema’.
Les sessions s’han orientat tenint en compte el seu propi procés creatiu al voltant del nou espectacle en el que Chikazos ja havia començat a treballar. Al llarg de 8 sessions hem acompanyat a aquest col·lectiu en el treball de recerca del seu nou espectacle. En les sessions realitzades hem jugat, ballat i organitzat logìstiques vàries, hem assajat i ens hem maquillat, hem reflexionat al voltant del desig, del fracàs i la grandiloqüència, del que passa darrera bambolines i hem realitzat vàries sessions de fotografia col·laborativa per a obtenir els resultats visuals que van ser exposats en la llibreria La Raposa del Poble Sec des del desembre del 2024 al febrer del 2025.
JUNTES TENIM CURA

Taller monogràfic on hem estat convidades a proposar una activitat de fotografia col·laborativa, on hi participen dones usuàries de la Fundació SURT. Allà hem proposat la creació d’imatges amb la intenció de ressaltar els aspectes positius de cada una, per tal de reforçar així l’autoestima, l’empoderament i la sororitat.
JO PERTANYO

Taller de 8 sessions dirigit per l’artista tèxtil Joana Calsamiglia, que procura generar un espai segur per a dones on expressar les vivències i malestars en relació a la soledat no desitjada i l’aïllament social derivat del fet migratori. Des del Pla Comunitari de l’Hospitalet del Llobregat i amb la col·laboració de l’escola de Vida de l’Hospitalet del Llobregat, al novembre del 2024 ens van convidar a realitzar 3 sessions d’acompanyament a la creació d’imatges. Amb la metodologia de la fotografia col·laborativa vam crear dues imatges de gran format, que posteriorment les participants intervingueren amb la tècnica del tapís.
El MEU BARRI ÉS UN MOn

Projecte dirigit per la Raquel Garcia, art-terapeuta transdisciplinària i mediadora artística en l’ àmbit de la intervenció comunitària, que ens ha convidat a co-dinamitzar i gravar les sessions per a la realització de la pel·lícula documental de ‘La maleta del cinema’. Aquest és un projecte de creació artística comunitària amb infants d’entre 9 i 12 anys que fomenta la cohesió social, la construcció de relacions de pertinàcia al barri i les relacions inter-generacionals al barri de Poble-sec. La proposta consisteix en la creació d’una peça de video al voltant d’un personatge viu o històric del barri. Enguany se li ha dedicat a la Pepi, llevadora amb una àmplia trajectòria al barri del Poble Sec.
TIK TOK TALES 2024

Taller de vídeo participatiu, codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs des del gener a l’abril del 2024. En aquesta ocasió treballem amb un grup de 1r de l’ESO, un altre de 2n de l’escola Santíssima Trinitat al barri de Trinitat Vella i un grup de 1r de l’ESO de l’escola l’Esperança al barri de Baró de Viver. Al llarg de 6 sessions orientem les primeres sessions a detectar temes candents amb tècniques del Teatre de l’Oprimid*, per després plasmar-les en obres audiovisuals.
peluquitas

Taller dinamitzat pel Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs, dirigit a joves i adolescents on a partir de l’estilisme i el maquillatge, facilitat per la Sati Castillo. La proposta gira al voltant de generar un espai de cures on totes les persones del grup se senten còmodes i acceptades i es fomenta l’empoderament de les participants, tractant temes com la pressió estètica amb perspectiva transfeminista.
Al maig del 2024, ens conviden a la Revelada a relitzar un acompanyament de dues sessions per retratar, a través de la fotografia participativa, els resultats del procés de maquillatge.
POST IMATGEs 2024

A la tardor hem continuat amb la 4a edició d’aquest projecte intergeneracional de fotografia col·laborativa, dirigit a als infants de 5è de primària i de 1er de l’ESO de l’IE Rec Comtal de la Trinitat Vella. Orientat a reforçar l’autoestima i autoconfiança de la gent gran i dels nens, hem reflexionat sobre aspectes de la seva vida quotidiana des de la vessant emocional, hem realitzat una sèrie de trobades amb cada grup co-dinamitzades amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs
Hem tancat el procés amb la inauguració d’una exposició de les obres sorgides dels tallers al CC Trinitat Vella.
Aquí podeu veure un video documental que il·lustra el projecte.
POST IMATGEs 2023

‘’Post Imatges” és un projecte de creació participativa intergeneracional realitzat amb infants de l’escola IE Rec Comtal de Trinitat Vella i dones del Casal de gent Gran del mateix barri. Va ser dinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs. Aquest projecte porta 3 edicions realitzant-se des de diferents entitats. En aquest ocasió hem recolzat a la Soledad Soler que ha rebut el suport de l’ICUB. En aquesta ocasió ens vam centrar en com els infants es relacionen grupalment a l’aula i què volien comunicar a l’altre grup de gent gran i en desvetllar les identitats d’aquestes persones que comprenen la història d’un barri. Conté un conjunt d’imatges fotogràfiques originals intervingudes amb ceres, cartes manuscrites dels infants i de les dones, i dibuixos.
PASsA-PORTES

Aquesta és una obra d’autoria col·lectiva, produïda al llarg d’un taller dinamitzat al llarg de 10 trobades amb un grup de joves al barri de la Ribera de Barcelona, durant la tardor del 2023. Des del primer dia, el tema de la migració sorgeix com a eix vinculant entre els participants. Aquesta obra vol representar una diversitat de relats sobre la migració que, per múltiples motius, amb diferents mitjans, són tots dissidents i convergeixen en l’esdevenir migratori fins aquí. Cada retrat és una vida i una història, acompanyada d?un passaport que defineix i distorsiona la identitat de les persones arribades de fora. L’obra ha estat pensada com a mural amb una destinació específica: les finestres del carrer Tantarantana pertanyents a l’equipament del Convent de Sant Agustí. Això ens va fer dissenyar una obra que contingués la fragmentació que brindava un espai amb 11 finestres.
L’obra ha estat seleccionada per ser exposada en el Festival Ulla 2024.
passwork 2024

De la mà de la Fundació Adsis, fem un cicle de tallers de fotografia i vídeo participatiu, amb un recorregut de 6 sessions, adreçats a joves que participen del programa d’acompanyament i orientació laboral de dos anys de durada. En aquesta ocasió acompanyarem en aquest recorregut per l’espai de ‘Competències transversals’ als itineraris de CP Cuina, Soci Sanitaris, Monitor*s i Perruqueria, des del gener fins al maig del 2024.
estima’t

Taller de fotografia participativa codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs, es proposa una breu intervenció de 4 sessions amb el 2a curs de l’ESO de l’IE Rec Comtal al llarg del maig del 2023, per aportar una mirada externa a les dinàmiques de grup i així mateix facilitar que n’emergeixin d’altres. Orientem el breu rocallós a la creació d’una imatge amb la tècnica de retrat realitzat amb llarga exposició.
CONCURS FOTOGRÀFIC SANT ANDREU NORD

Co-organitzat per l’Associació Veïnal de Sant Andreu Nord-Tramuntana i hem organitzat el pimer concurs fotogràfic per les festes de Sant Andreu Nord dins del projecte BEC (Barri Espai de Convivència) de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB). La iniciativa ha comptat també amb la participació del Centro Castellano-Leonés, la Plataforma i l’estudi de fotografia Laura Espadalé.
El concurs ha volgut fomentar la participació del veïnat al territori, aprofundint en la temàtica de la interculturalitat, apropant-nos a la realitat social del barri i la ciutat. Com a activitat paral·lela, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Puigvert han realitzat una sortida a la Casa Bloc per fer un taller de fotografia.
El projecte BEC busca apropar-se a les realitats socials dels barris, per fomentar les xarxes veïnals i la participació ciutadana.
NOSALTRES, RESSIGNIFICANT ELS NOSTRES COSSOS 2023

13 a edició d’aquest taller de 8 sessions codinamitzat amb Gogara i realitzat amb la Xarxa de Dones Cosidores, dirigit a persones que sentides com a dones, on proposem generar un espai de reflexió, diversió i creació al voltant de les nostres identitats com a dones, mitjançant la fotografia. Amb una clara perspectiva de gènere, intercultural i feminista, i tenint com a marc la cultura visual, volem crear un ambient de sororitat, respecte a la diversitat, creativitat i apoderament entre les participants, convidant-les a realitzar imatges autobiogràfiques que explorin les seves identitats i la seva imatge corporal.
Aquí podeu veure tot allò realitzat al llarg de la trajectòria del taller.
projecte passwork 2023

Cicle de tallers de fotografia participativa, amb un recorregut de 6 sessions, adreçats a joves que participen del programa d’ acompanyament i orientació laboral de dos anys de durada. En aquest context es proposa el treball per competències i La Revelada intervenen dins l’espai de competències transversals. A través de la fotografia facilitem la presa de consciència respecte als estereotips que afecten aquest col·lectiu i el desenvolupament de les competències transversals de cadascuna dels participants. PASSWORK ofereix itineraris de diferents nivells de formació professional i itineraris formatius que permeten als joves adquirir diferents nivells de titulació i experiència professional a l’àmbit que hagin escollit.
La Revelada ha acompanyat en dos itineraris formatius, CP Perruqueria i CP Sala, des del gener al abril del 2023.
Tik tok tales 2023

Taller de vídeo participatiu, codinamitzat amb el Servei de Dinamització Juvenil de la Franja Besòs des del gener al maig del 2023, utilitzem el joc dramàtic, sobretot del Teatre de l’Oprimid*, per detectar dinàmiques intragrupals i generar un espai per a la millora de la comunicació a l’aula.
HUMANS OF ZONA FRANCA

Projecte de creació de fotografia participativa grupal dut a terme juntament amb les educadores de carrer dels serveis socials del barri de La Marina (APC’s) des de l’abril al juny del 2023. S’ha fonamentat en la utilització la fotografia com a element vehicular per poder treballar amb l’alumnat de l’IE Montjuïc de la Zona Franca, d’acord amb els objectius següents:
– Oferir una mirada individualitzada a l’alumnat participant
– Vincular l’alumnat amb activitats i xarxa del barri.
– Fomentar la participació de lalumnat amb la comunitat i amb projectes voluntaris del barri, com RADARS.
– Treballar i fomentar les habilitats socials dels joves. En trobades setmanals de dues hores s’han dut a terme activitats relacionades amb la fotografia, i esporàdicament amb el lleure o la comunitat, amb l’objectiu de fer un projecte final i una exposició.